ОЦІНКА ФРІКЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОМПОНЕНТІВ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Чучуй Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.100.23

Ключові слова:

корм, обробка, подрібнення, залежність, фрикція

Анотація

 В цілому подрібнення нарощує засвоюваність через нарощування розмірів площини для ферментативного впливу. У разі якщо грубі корми подрібнюють до делікатного помелу, засвоюваність клітковини знижується, а суцільне вживання зростає через нарощування швидкості проходження. Крізь делікатного подрібнення корму ще змінюється характер ферментації рубця. Подрібнення вважається обов'язковою частиною обробки кормів і дієвою методикою вдосконалення засвоюваності кормів для промислової худоби і птиці. Його завдання і функція - збільшити ефективність застосування матеріалів і зробити краще якість обробки кормових товарів. Процес подрібнення - значуща процедура для поліпшення якості корму під час обробки кормів, а ще один з важливих засобів для здорового застосування кормів. Величина подрібнених частинок йде по напрямку - визначати в залежності від типу сировини, на подобі годування тварин, стадії підйому і технологічних вимог. Дуже величезний або ж дуже невеликий розмір частинок містить дефекти і не має можливість гарантувати краще виробниче становище та використання.

Посилання

Dudarev I. Shredding of corn cobs / Dudarev I // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2015 Issue. 78. - С. 164-169.

Dudarev I. Feed base and fattening of animals / Dudarev I // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets S.V. Effective method of compound feed production with the addition of green mass of fodder grasses / S.V. Braginets, A.S. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39.

Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska – Lincoln.

K. D. Havekes, 1 T. F. Duffield, 2 A. J. Carpenter, 1 and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition period 1 Department of Biological Sciences, Animal University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, University Guelph, Guelph, Онтаріо, N1G 2W1, Canada. http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html

https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-10-24

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Яковенко, А., Чучуй, В., & Королькова, М. (2021). ОЦІНКА ФРІКЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОМПОНЕНТІВ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН. Аграрний вісник Причорномор’я, (100). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.100.23