ВІДГОДІВЕЛЬНІ ЯКОСТІ ТА МЯСНА ПРОДУКТИВНІСТЬ ОВЕЦЬ ЦИГАЙСЬКОЇ ПОРОДИ І ПОМІСЕЙ З РІЗНОЮ ЧАСТКОЮ СПАДКОВОСТІ ОДЕСЬКОГО ТИПУ АСКАНІЙСЬКОЇ М'ЯСО-ВОВНОВОЇ ПОРОДИ
DOI:
https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.22Ключові слова:
жива маса, відгодівельні якості, забійні якості, маса туші, забійний вихід, морфологічний склад туш, м’ясні якості, внутрішні органиАнотація
Досліджували відгодівельні якості та м’ясну продуктивність чистопородних валашків цигайської породи та помісних від різних варіантів схрещувань з одеським типом асканійської м'ясо – вовнової породи: витрати на 1 кг приросту живої маси поживних речовин (кормових одиниць, перетравного протеїну); забійні якості, морфологічний склад туш; м’ясні якості; співвідношення внутрішніх органів.
Посилання
Вівчарство України. Наукове видання / В.М. Іовенко, П.І. Польська, О.Г. Антонець, В.М. Бова, Т.Г. Болотова, В.І. Вороненко та ін. – Київ, Аграрна наука, 2006. –614 С.
«Інструкція з бонітування овець». Інструкція з ведення племінного обліку у вівчарстві і козівництві. Київ – 2003. – 154 С.
Наукові засади розвитку вівчарства південного регіону України / Ю. В. Вдовиченко, Н. А. Кудрик, П. Г. Жарук, Л. В. Жарук // Вівчарство та козівництво. - 2017. - Вип. 2. - С. 3-23.
Чігірьов В.О., Чепур В.К. Оцінка основних селекційних ознак продуктивності овець одеського внутрішньо породного типу асканійської м'ясо – вовнової породи. /Матеріали VII міжнародної науково-практичної конференції. Зоотехнічна наука: історія, проблеми, перспективи.-Камянець-Подільський, 2017. – 68-71 С.
https://propozitsiya.com/ua/myaso-vovnove-vivcharstvo-odeshchini.