ХІМІЧНИЙ СКЛАД ГРАНУЛ ІЗ ЦИТРУСОВИХ

Автор(и)

  • О. Карунський Одеський державний аграрний університет
  • К. Карпова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.98.14

Ключові слова:

гранули цитрусових плодів, хімічний склад, поживність, кормова добавка

Анотація

В статті наведено хімічний склад гранул із цитрусових відходів, а також їх поживну цінність. Вивчення хімічного складу гранул із цитрусових показало, що дана кормова добавка має високу поживну цінність 120,7 ккал, і містить ряд поживних та біологічно активних речовин.

Встановлено позитивний стан технологічної лінії гранулювання цитрусових відходів, що дозволяє отримати гранули високої якості. Хімічний аналіз цитрусових гранул показав, що в 100 г міститься : білків -6,15 г, жирів-0,99 г, вуглеводів- 21,8 г, з них простих сахарів 14 г, енергетична цінність даної кормової добавки становить Ккал (кДж)- 120,7 (505,7).

Вважаємо, що наведенні дані щодо якісної характеристики та поживності кормової добавки з цитрусових вичавок дають змогу стверджувати, що дана добавка може бути використана в годівлі великої рогатої худоби.

Посилання

Вавилов П. П., Кондратьев А. А. Новые кормовые культуры. М.: Россельхозиздат, 1975. 637 с.

Егоров Б. В., Малаки И. С. Перспективы использования побочных продуктов консервних производств // Зернові продукти і комбікорми: 2013. №4(52). С. 28-32

Батунін І. І. Годівля сільськогосподарських тварин. Вінниця: Нова книга, 2007, 612 с.

Коробко В. Н. Отходы плодоовощного производства – резерв укрепления кормовой базы животноводства // Хранение и переработка зерна. – 2002. №1. С.53-55.

Свеженцов А. И., Коробко В.Н. Нетрадиционные кормовые добавки. Монография. Д.: АРТ-ПРЕСС. 2008 .- 295 с.

Котляр А. Влияние вкусовых и ароматических добавок в рационе свиней на качество мяса // Свиноводство. 1994. №4. с. 20-23.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-01-04

Як цитувати

Карунський, О., & Карпова, К. (2021). ХІМІЧНИЙ СКЛАД ГРАНУЛ ІЗ ЦИТРУСОВИХ. Аграрний вісник Причорномор’я, (98). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.98.14