ВПЛИВ СУСПЕНЗІЇ ХЛОРЕЛИ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ М'ЯСА СВИНЕЙ, ЩО ЗНАХОДЯТЬСЯ НА ВІДГОДІВЛІ

Автор(и)

  • O. Karunsky Одеський державний аграрний університет
  • T. Voronyuk Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.07

Ключові слова:

суспензія хлорели, годівля, якість м’яса, продуктивність, добавка

Анотація

В сучасних умовах вирощування високопродуктивних тварин майже неможливо уявити їх годівлю без використання кормових добавок. Кормові добавки багаті на вітаміни, мінерали, білки, жири необхідні для росту і
розвитку тварин, дають можливість скорочувати період зростання, підвищувати продуктивність і економічну ефективність. У статті розглядається питання, щодо впливу суспензії хлорели на продуктивність та якість м’яса свиней, що знаходяться на відгодівлі. Були проведені усі необхідні дослідження, які показали, що використання суспензії хлорели в раціонах свиней на відгодівлі не впливає негативно на якість м’яса та сприяє збільшенню середньодобових приростів тварин.

Посилання

1. Ібатулін І.І. Годівля с.- г. тварин / І.І. Ібатулін, Д.О. Мельничук, Г.О. Богданов та ін. : підручник,Вінниця; Нова книга, 2007 – 616 с.
2. Петухова Е.А., Зоотехнический анализ кормов Петухова Е.А., Бессарабова Р.Ф., Халенева Л.Д., Антонова О.Л. – Санкт-Петербург: Квадро, 2016.- 240 c.
3. Плохинский Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н. А. Плохинский. — М. : Колос, 1969. — 352 с.
4. Лимар В. О. Прогресивні технології в свинарстві та їх переваги / В. О. Лимар, В. М. Волощук, І. В. Хатько (та інші) // СвинарствоУкраїни . – 2012. - №7. – с. 6-7.
5. Богданов Н.И. Хлорелла: зеленый корм круглый год / Н.И. Богданов // Комбикорма. – 2004. – № 3. – С. 66.
6. Куликов В.М. Нетрадиционные корма и их использование/В.М. Куликов // Оптимизация кормления животных. — 1991. — с. 159–163.
7. Ібатуллін І.І./ Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / І.І. Ібатуллін, (та інші) : Київ; 2015 – 421с.
8. Золотарьова О.К. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології / О.К.Золотарьова, Є.І. Шнюкова, О.О. Сиваш, Н.Ф. Михайленко. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології – К.: Альтерпрес, 2008 – 234 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-07-21

Як цитувати

Karunsky, O., & Voronyuk, T. (2020). ВПЛИВ СУСПЕНЗІЇ ХЛОРЕЛИ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ М’ЯСА СВИНЕЙ, ЩО ЗНАХОДЯТЬСЯ НА ВІДГОДІВЛІ. Аграрний вісник Причорномор’я, (96). https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.07