EFFECT OF CHLORELLA SUSPENSION ON THE PERFORMANCE AND QUALITY OF FATTENING PIGS
DOI:
https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.07Keywords:
Chlorella suspension, Feeding, Meat Quality, Productivity, SupplementAbstract
In modern conditions, it is almost impossible to imagine feeding high-yielding animals without the use of feed additives. Feed additives rich in vitamins, minerals, proteins, fats are necessary for the growth and development of animals, give the
opportunity to shorten the period of growth, increase productivity and economic efficiency. The article discusses the effect of chlorella suspension on the performance and quality of fattening pigs. All necessary studies have been conducted to show that the use of chlorella suspension in pigs' diets for fattening does not adversely affect the quality of the meat and contributes to the increase in average daily growth of the animals.
References
2. Петухова Е.А., Зоотехнический анализ кормов Петухова Е.А., Бессарабова Р.Ф., Халенева Л.Д., Антонова О.Л. – Санкт-Петербург: Квадро, 2016.- 240 c.
3. Плохинский Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н. А. Плохинский. — М. : Колос, 1969. — 352 с.
4. Лимар В. О. Прогресивні технології в свинарстві та їх переваги / В. О. Лимар, В. М. Волощук, І. В. Хатько (та інші) // СвинарствоУкраїни . – 2012. - №7. – с. 6-7.
5. Богданов Н.И. Хлорелла: зеленый корм круглый год / Н.И. Богданов // Комбикорма. – 2004. – № 3. – С. 66.
6. Куликов В.М. Нетрадиционные корма и их использование/В.М. Куликов // Оптимизация кормления животных. — 1991. — с. 159–163.
7. Ібатуллін І.І./ Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / І.І. Ібатуллін, (та інші) : Київ; 2015 – 421с.
8. Золотарьова О.К. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології / О.К.Золотарьова, Є.І. Шнюкова, О.О. Сиваш, Н.Ф. Михайленко. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології – К.: Альтерпрес, 2008 – 234 с.