ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ КОМБІКОРМУ ПІД ЧАС ЙОГО ЗБЕРІГАННЯ

Автор(и)

  • І. Дударев
  • С. Уминський
  • А. Москалюк
  • Н. Маслич

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2024.111.18

Ключові слова:

комбікорм, зберігання, антиоксідант, термін, якість.

Анотація

Комбікорм відіграє важливу роль у годівлі худоби та птиці у великому сільському господарстві. Тому забезпечення якості комбікормів є дуже важливим з економічної точки зору і відіграє визначальну роль у підвищенні рентабельності тваринництва та птахівництва. Комбікормова промисловість випускає суміші з різних інгредієнтів (сировини), які поєднуються в різних поєднаннях і пропорціях. Це визначає назву складеної їжі. Комбікорм — це збалансована суміш різних кормів і мікродобавок, виготовлених за певною рецептурою для кожної групи тварин для повноцінного харчування сільськогосподарських тварин. Комбікорм, що містить необхідні для тварини поживні речовини, збагачений мікроелементами (преміксами), які позитивно впливають на продуктивність і дозволяють підвищити продуктивність на 30%. Тому актуальним є забезпечення якості комбікорму під час зберігання та використання речовин, що не погіршують якість продукції. Основним завданням при виробництві комбікорму є створення консистенції, що відповідає високим потребам у калорійності худоби, птиці та птиці та забезпечує їх ріст, формування та утримання.

Біографії авторів

І. Дударев

Одеський державний аграрний університет

С. Уминський

Одеський державний аграрний університет

А. Москалюк

Одеський державний аграрний університет

Н. Маслич

Одеський державний аграрний університет

Посилання

Barel S (2013). Review of the needs and composition of the system of checking the safety of feed and harmful substances in the Israeli VSAH. Beth Dagan: Israel Veterinary Service and Animal Health; 154 pages

Z. F. Bryndzia, I. O. Zhula (2000). System of technologies in crop production. Tutorial. Ternopil: Consultation Center. 188 p.

Drobat V.I (1998). Handbook on bakery production technology Kyiv: Ruslana – 415 p.

Dudarev I.I., Bondar S.N., Kudashev S.M. Analysis of the mixing process in continuous devices Agrarian Herald of the Black Sea. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 34. Odesa, 2006

Dudarev I.I., Fodder base and animal fattening, Agrarian Bulletin of the Black Sea Region. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 63. Odesa, 2012

Dudarev I.I. V.M. Kiriyak, Manufacturing technology and quality assessment of a mixture of compound feed components, Agrarian Herald of the Black Sea Region. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 68. Odesa, 2018

Kaminsky V.D., Babych M.B. Processing and storage of agricultural products. - Odesa: Aspect, 2000. - 459 p.

Cooksley J. (2010) Feed Compounder Processing Aid Productivity and Efficiency. Feed Compounder (May 2010): 28 – 1

Lesyk B.V., Trisvyatskyi L.O. other. Preservation and technology of rural areas. products. - K.: Higher School, 1994.

Mankivskyi A.Ya. Technology of storage and processing of agricultural products. Nizhin: VKP "Aspect". 2002

Maul A.G., Hannam A.L., Davis J.V. Chemical Contaminants in Fish Feed Used in Federal Salmon Farms in the United States. hemosphere 2007;67(7):1308-1315. DOI: 10.1.1.492.9499

Müller-Harvey I. Modern methods of forage analysis. In: Assessment of quality and safety of animal feed. Rome: FAO; 2004. P. 1-34.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-10

Як цитувати

Dudarev, I., Uminsky, S., Moskalyuk А., & Maslych, N. (2024). ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ КОМБІКОРМУ ПІД ЧАС ЙОГО ЗБЕРІГАННЯ. Аграрний вісник Причорномор’я, (111), 98-102. https://doi.org/10.37000/abbsl.2024.111.18