МІКРОБІОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ М’ЯСА РИБИ ХАДЖИБЕЙСЬКОГО ЛИМАНУ

Автор(и)

  • O. Голубенко Одеський державний аграрний університет
  • Л. Тарасенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Рудь Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.106.09

Ключові слова:

бичкові риби, короп, Хаджибейський лиман, дослідження, гельмінти, ветеринарно-санітарна оцінка, мікробіологічні показники, споживач

Анотація

Розведення риби відіграє важливу роль не тільки у підтримці водних екосистем нашої країни, а й важлива складова прибуткової галузі. На території України знаходиться багато водойм, котрі сприяють вирощуванню високоякісної рибної продукції. Згідно з вимогами чинних документів ДСТУ ISO 4833-2006, ДСТУ EN12824:2004, ДСТУ 30726-2002, ДСТУ 8446:2015 та ДСТУ ISO 11290-1:2003 проби м’яса бичка та коропа, який було виловлено у Хаджибейському лимані, відповідали чинним стандартам якості. Мікробіологічні показники риби залежать від санітарного стану водного об’єкту.

Посилання

Борейко В.І. Павлюк Н.П. Роль рибництва в забезпеченні продовольчої безпеки країни. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. 2012. № 2 (58), С. 13-19.

Давидов О. Н., Абрамов А. В., Темніханов Ю. Д. Ветеринарно-санітарний контроль харчових гідробіонтів. Черкаси: АНТ. 2007. - 540 с.

Загороднюк О.В. Перспективи розвитку вітчизняного ринку риби. Вісник Полтавської державної академії. 2011. №1. С. 135 – 139.

Ковбасенко В. М. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва: Навчальний посібник : В двох томах. Київ. «Інкос», 2006. т. 2. - 536 с.

Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 1. Харків. Діса плюс, 2017. - 679 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-09

Як цитувати

Голубенко O., Тарасенко, Л., & Рудь, В. (2023). МІКРОБІОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ М’ЯСА РИБИ ХАДЖИБЕЙСЬКОГО ЛИМАНУ. Аграрний вісник Причорномор’я, (106). https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.106.09