РОЗВИТОК МАРКЕТИНГОВОЇ ТОВАРНО-АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ВИНОГРАДУ СТОЛОВОГО НАПРЯМУ

Автор(и)

  • M. Sakhatskyi Одеська державна академія будівництва та архітектури
  • A. Belous Одеська державна академія будівництва та архітектури

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.18

Ключові слова:

Столові сорти винограду, сортимент сортів винограду, аналіз ринку столових сортів, конвеєр столових сортів винограду, сорти нової селекції

Анотація

Проаналізовано стан сортименту виноградних насаджень України, а саме сортів винограду столового напрямку основних виноградарських регіонів України та необхідності його вдосконалення при інтеграції у світовий ринок.
Через те, що сортимент винограду є одним з основних чинників, який необхідно враховувати при інтеграції галузі у світовий ринок, він повинен відповідати смакам споживача традиційних сортів, а також залучати їх до нових сортів, які були одержані в останні роки. Але слід зазначити, що розмноження і впровадження сортів нової селекції відбувається дуже повільно як через невеликі розмірі маточників, або навіть їх відсутність, так і через певну
недовіру до нового сортименту. До того ж формування й реконструкція сортименту винограду здійснюється стихійно, до уваги береться лише ринковий попит, не враховуються перспективи розвитку регіонів, господарств
та наявність розсадницької бази.

Посилання

1. Белоус І.В. Стратегія розвитку виноградарства і виноробства України та передумови виходу їх продукції на світовий ринок: монографія. Одеса: ННЦ «ІВіВ ім. В.Є.Таїрова», 2015. 204 с.
2. Тулаєва М.І., Спектор Я.С. Перспективи виноградарства. Farmer. 2007. №7. С. 24-27.
3. Авидзба А.М., Волынкин В.А. Разработка и реализация национальной программы совершенствования сортимента винограда в Украине. Магарач. Виноградарство и виноделие. 2007. №2. С. 2-5.
4. Лянний О.Д., Мелешко Л.Ф., Спектор Я.С. Сортимент винограду України і його поліпшення. Виноградарство і виноробство: міжвідомчий науковий збірник. 2002. №40. С. 3-13.
5. Серпуховитина К.А. Современные направления в развитии виноградарства при интеграции в мировой рынок. Проблемы интеграции в мировой рынок винограда и вина: материалы международной научнопрактической конференции (10-11 ноября 2004 г. Новочеркаськ). Новочеркаськ. 2005. С. 18-25.
6. Власов В., Джабурія Л., Белоус І. Виноградарська галузь потребує перетворень. Пропозиція. 2014. С. 6-9.
7. Власов В.В., Власова О.Ю., Шапошнікова О.Ф. та ін. Кадастр виноградників України –основа контролю якості виноградарсько-виноробної продукції. «Биоразнообразие. Экология. Адаптация. Эволюция»: материалы VI междунар. конф. молодых ученых (13-17 мая 2013 г., г. Одеса). Одесса, 2013. С. 314-315.
8. Vlasov V.V., Belous I.V., Dzhaburiya L.V., Bulayeva Yu.Yu. Development Мodel of Winemaking Regions in Ukraine. Agricultural Science and Practice. 2014. Vol. 1, № 1. P. 53-61.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-07-21

Як цитувати

Sakhatskyi, M., & Belous, A. (2020). РОЗВИТОК МАРКЕТИНГОВОЇ ТОВАРНО-АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ВИНОГРАДУ СТОЛОВОГО НАПРЯМУ. Аграрний вісник Причорномор’я, (96). https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.18