РОЗПОДІЛЕННЯ ГЕНІСТЕЇНУ І ДАІДЗЕЇНУ ПРОДУКТУ ПЕРЕРОБКИ БОБІВ СОЇ В ОРГАНАХ ЩУРІВ

Автор(и)

  • Тихонов П.С. Одеський державний аграрний університет
  • Найда В.О. Одеський державний аграрний університет
  • Лісовий І.П. Одеський державний аграрний університет

Ключові слова:

ізофлавон, геністеїн, даідзеїн, розподілення в органах щурів

Анотація

Встановлено розподілення геністеїну і даідзеїну продукту переробки бобів сої в органах щурів. Визначено, що динаміка концентрації ізофлавонів у сироватці крові описується фармакокінетичною кривою для позасудинного введення препарату. Фармакокінетична крива, що описує динаміку концентрації геністеїну і даідзеїну в печінці, має типову форму. Нетиповий характер фармакокінетичних кривих в яєчниках, матці і нирках свідчить за можливе накопичення ізофлавонів в цих органах.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-11-29

Як цитувати

П.С., Т., В.О., Н., & І.П., Л. (2018). РОЗПОДІЛЕННЯ ГЕНІСТЕЇНУ І ДАІДЗЕЇНУ ПРОДУКТУ ПЕРЕРОБКИ БОБІВ СОЇ В ОРГАНАХ ЩУРІВ. Аграрний вісник Причорномор’я, (91), 139. вилучено із https://abbsl.osau.edu.ua/index.php/visnuk/article/view/45