ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ І БЕЗПЕЧНОСТІ М'ЯСО ПТИЦІ ЗА РІЗНИХ УМОВ ЗБЕРІГАННЯ

Автор(и)

  • Ж. Коренєва Одеський державний аграрний університет
  • М. Хімич Одеський державний аграрний університет
  • К. Родіонова Одеський державний аграрний університет
  • В. Гуніч Одеський державний аграрний університет
  • М. Данилейко Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.05

Ключові слова:

якість і безпечність, курка, індичка, мікроструктурний аналіз, мікробіологічні показники, хімічний склад

Анотація

Проблема збереження харчової цінності м'яса всіх видів тварин та птиці є проблемою номер один в нашій державі. М'ясо сільськогосподарської птиці за показниками харчової цінності та технологічними властивостями не поступається м'ясу тварин, а за більшістю параметрів навіть перевершує його. В сучасних умовах світової птахопереробної галузі, коли відмічається збільшення обсягів виробництва та постачання продукції в Україну, проблема контролю якості цієї продукції стає найголовнішою і першочерговою. Останнім часом фахівці звертають увагу на вплив різноманітних чинників на якість і безпечність м'яса птиці під час його зберігання, особливо тривалого. 

Хімічний склад м'ясної сировини є об’єктивним показником поживної цінності м’яса птиці. Хімічний склад м'яса залежить від виду птиці, її породи, статі, віку, вгодованості. Тому за складом м’ясо птиці, навіть одного виду, може бути різним і відрізнятися від показників у довідниках. Крім того, м'ясо птиці різних видів, має різні умови і терміни зберігання, при порушенні яких сировина втрачає свою якість. 

Посилання

Berezovskiy P., maks G. Gosudarstvennoye regulirovaniye i tsenovaya politika v otnoshenii otrasli ptitsevodstva. Effektivnoye ptitsevodstvo. 2010. № 6. S. 7 - 10.

Bilyanskaya A.V. Obsemenennosti tushek kur, postupayushchikh na rynok dlya realizatsii / A.V. Bilyanskaya // Nauk. Ros. LNUVMBT im. S.Z. Gzhits'kogo. 2009. T. 11, № 2 (41), ch.4. S. 8 - 12.

Veterinarno-sanitarnaya ekspertiza s osnovami tekhnologii i standartizatsii produktov zhivotnovodstva / Yakubchak A.N., Khomenko V.I., Mel'nichuk S.D. i dr. M .: OOO «Bioprom», 2005. 800 s.

Kovbasenko V.M. Veterinarno - sanitarnaya ekspertiza s osnovami tekhnologii i standartizatsii produktov zhivotnovodstva: uchebnoye posobiye // V.M. Kovbasenko. K .: INKOS, 2005. T.1. 416 s.

Kravtsov R.Y. Osnovy veterinarno-sanitarnoy ekspertizy myasa / R.Y. Portnykh, YU.I. Ostap'yuk, M.V. Kozak. L'vov: Triada plyus, 2004. 232 s.

Mel'nik YU.F. Osnovy Upravleniya bezopasnost'yu pishchevykh produktov / YU.F. Mel'nik. M .: Soyuz potrebiteley Ukrainy, 2007. S. 206 - 228.

Romanov G. Proizvodstvo ekologicheski chistoy i sanitarno bezopasnoy produktsii zhivotnovodstva i kormov / G. Romanov, A. Mamonov // Kormleniye sel'skokhozyaystvennykh zhivotnykh i kormoproizvodstvo. 2006. № 11. C. 41 -42.

Tereshchenko A. V. Katerinichev A.A., Rozhkovskiy A.V. Sovremennyye napravleniya razvitiya ptitsevodstva Ukrainy: sostoyaniye i perspektivy nauchnogo obespecheniya otrasli. Effektivnoye ptitsevodstvo. 2011. № 11 (83). S. 7 - 12.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-28

Як цитувати

Коренєва, Ж., Хімич, М., Родіонова, К., Гуніч, В., & Данилейко, М. (2021). ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ І БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСО ПТИЦІ ЗА РІЗНИХ УМОВ ЗБЕРІГАННЯ. Аграрний вісник Причорномор’я, (99). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.05