ОЦІНКА СТУПЕНЯ ПОДРІБНЕННЯ СТЕБЕЛЬЧАСТОЇ ЧАСТИНИ РОСЛИН ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ВРХ

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Чучуй Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет
  • С. Дмитрієва Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.21

Ключові слова:

корм, склад, подрібнення, використання, оцінка

Анотація

Ефективність тваринницького комплексу вимагає збільшення продуктивності, що в значній мірі пов'язано з раціональним використанням кормової бази і яка на сьогоднішній день може бути використана з великим потенціалом. Ефективність використання кормової бази можна істотно збільшити шляхом складання і застосування раціональних кормових сумішей. Застосування в складі кормів стебельчатой частини рослин (СЧР) дозволяє отримати більше продуктів тваринництва. Так до використання традиційних складових можуть бути приєднані менш поширені при приготуванні кормів, але володіють необхідними якостями такі, як залишки соняшнику, вівса, ріпаку, льону, тритикале, жита, рису, кукурудзи, (які недостатньо використовуються або не використовуються взагалі) та інші джерела сировинної бази у вигляді залишків основного виробництва. Стебельчатие частини сільськогосподарських культур, можуть використовуватися в в різних варіантах, однак їх застосування представлено виробництвом кормосмесей і комбікормів. До використання перерахованих кормів в практичному застосуванні пред'являється загальна вимога пов'язане з їх підготовкою тобто подрібненням для забезпечення засвоюваності тваринами для яких вони будуть використані.

Посилання

Dudarev II Shredding of corn cobs / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.

Odessa: 2015 Issue. 78. - С. 164-169. Dudarev II Feed base and fattening of animals / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets SV Effective method of compound feed production with the addition of green mass of fodder grasses / S.V. Braginets, A.S. Алфёров, О.Н. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39.

Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska - Lincoln.

K. D. Havekes, 1 T. F. Duffield, 2 A. J. Carpenter, 1 and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition 1 Department of Animal Biology, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada.http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html 6.https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw

http://www.fao.org/3/X6553E04.htm

https://edepot.wur.nl/333326

1https://soft-agro.com/krs-na-otkorme/tri-sistemy-ocenki-struktury-korma- adl.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-28

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Яковенко, А., Чучуй, В., Королькова, М., & Дмитрієва, С. (2021). ОЦІНКА СТУПЕНЯ ПОДРІБНЕННЯ СТЕБЕЛЬЧАСТОЇ ЧАСТИНИ РОСЛИН ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ВРХ. Аграрний вісник Причорномор’я, (99). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.21