INNOVATIVE APPROACHES TO THE QUALITY MEAT PRODUCTION TECHNOLOGY

Authors

  • V. Yasko Одеський державний аграрний університет
  • N. Kirovich Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.10

Keywords:

economic and biological features of quails, content, feeding, behavior of quails, bee subsidence

Abstract

The value of non-traditional sources of biologically active additives of natural origin is established in order to obtain environmentally safe poultry products. A feed additive based on bee subpestilence contains beneficial nutrients in its composition, and at the same time has a natural natural origin. The addition of 2.5% of the studied feed additive to the diet of young quail feeding positively affected the results of growing quail, the safety of the quail population during the growing period increases by 6.0%, the gross increase in live weight by 2.765 kg, which increases the cost of additionally obtained products and increase the profitability of quail meat production.

References

1. Ареїв В.Н., Егоров И.Е., Околелова Т.М., Паньков П.Н. справочник по кормлению птицы. М.: Агропромиздат, 1987. 192 с.
2. Афанасьев Г.Д., Бураков Н.П., Османян А.К., Утробин В.М., Плаксин Ю.А. использование нетрадиционных ингредиентов в кормлении японских перепелов //Сб. науч. тр. /Биологические основы и технологические методы интенсификации птицеводства. Москва, 1988. С. 112–116
3. Бондаренко С.П. Содержание перепелов. – М.: ООО «Издательство АСТ», 2002. 95 с.
4. Разанова О.П., Р.А. Чудак Ефективність використання у тваринництві біологічно активних добавок на основі підмору бджіл: Монографія / О.П. Разанова, Р.А. Чудак. Вінниця: РВВ ВНАУ, 2018. 138 с.
5. Разанова О. П. Мінеральний склад м’яса перепелів при частковій заміні в їх раціоні високобілкових кормів Апімором / О. П. Разанова // Матеріали ІІІ всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю: Роль
науки у підвищенні технологічного рівня і ефективності АПК. м. Тернопіль. 16-17 травня 2013. С. 185–186.

Published

2020-07-21

How to Cite

Yasko, V., & Kirovich, N. (2020). INNOVATIVE APPROACHES TO THE QUALITY MEAT PRODUCTION TECHNOLOGY. Agrarian Bulletin of the Black Sea Littoral, (96). https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.10