СКЛАД КРОВІ ЯПОНСЬКИХ ПЕРЕПІЛОК: ЩО ХОВАЄТЬСЯ ВСЕРЕДИНІ?"
Ключові слова:
кров, лейкоцити, еритроцити, японський перепіл, гемоглобін, гематокрит, тромбоцитиАнотація
У статті розглядаються зміни кількості еритроцитів у крові перепелів, що можуть бути обумовлені різними факторами, такими як здоров'я, харчування або умови утримання. Дослідження також фокусуються на гематокриті, що є важливим показником, що дозволяє оцінити об'єм еритроцитів у крові птахів. Концентрація гемоглобіну у крові перепелів є важливим показником їхнього загального здоров'я та здатності транспортувати кисень в організмі. Визначення кількості лейкоцитів у крові допомагає оцінити імунний статус птиці. Дослідження різних видів лейкоцитів дає змогу зрозуміти, як організм перепела бореться з інфекціями чи запаленнями. Оцінка кількості та функцій тромбоцитів важлива для розуміння процесів згортання крові та загальної гемостазу у перепелів.
Посилання
Zimovina L.V., Yakovleva E.T. Vliyanie liposila na gematologicheskie pokazateli i intensivnost rosta tsyplyat-brojlerov Dostizheniya nauki i tekhniki APK. 2011. 2. Р. 57-58.
Влізло В. В., Федорук Р. С., Ратич І. Б. Лабораторні методидосліджень у біології, тваринництві та ветеринарній медицині: довідник Львів: Сполом, 2012. С. 234-237.
Особливості змін показників обміну білків у перепелів при застосуванні лізину, метіоніну та треоніну М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська, Л. С. Стовбецька Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. Т. 16, № 2(2). С. 251-257.
Azzam, M. M., Dong, X. Y., Xie, P., et al. (2011). The effect of supplemental l-threonine on laying performance, serum free amino acids, and immune function of laying hens under high-temperature and high-humidity environmental climates. Journal of Applied Poultry Research, 20, 361–370.
Bregendahl, K., Roberts, S. A., & Kerr, B. (2007). Ideal ratios of isoleucine, methionine, methionine plus cystine, threonine, tryptophan, and valine relative to lysine for White Leghorn-type laying hens of twenty-eight to thirty-four weeks of age. Poultry Science, 87, 744–758.