КРИХКІСТЬ ГРАНУЛЬОВАНИХ КОМБІКОРМІВ

Автор(и)

  • І. Дударев
  • С. Уминський
  • А. Москалюк
  • Н. Маслич

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2024.111.21

Ключові слова:

комбікорм, крихкість, гранулювання, показник, вологість.

Анотація

Комбікормова промисловість виробляє комбікорми, поєднуючи різні інгредієнти (види сировини) в різних комбінаціях і пропорціях. Це і визначає назву "комбікорм". Комбікорми складаються таким чином, що недоліки одних інгредієнтів (низький вміст білка, нестача вітамінів тощо) компенсуються перевагами інших інгредієнтів. Основною метою комбікормів є виробництво комбікормів, які задовольняють потреби худоби, домашніх тварин і птиці в поживних речовинах і забезпечують їхній ріст, розвиток і безпеку. Роль комбікормів зросла з розвитком промислового сільського господарства. Попит на комбікорми на промислових тваринницьких і птахівничих фермах значно зріс. Комбікорми стають сполучною ланкою між природою і тваринами. Тварини утримуються в клітках або стайнях і позбавлені контакту з дикою природою, тому всі поживні речовини, необхідні для росту і розвитку, вони отримують з кормом. Існують різні види комбікормів, в тому числі розсипні, гранульовані та брикетовані, що характеризуються такими показниками якості, як крихкість.

Біографії авторів

І. Дударев

Одеський державний аграрний університет

С. Уминський

Одеський державний аграрний університет

А. Москалюк

Одеський державний аграрний університет

Н. Маслич

Одеський державний аграрний університет

Посилання

Barel S. Review of the needs and composition of the system of checking the safety of feed and harmful substances in the Israeli VSAH. Beth Dagan: Israel Veterinary Service and Animal Health; year 2013; 154 pages

Drobat V.Y. Handbook on bakery production technology Kyiv: Ruslana 1998 – 415 p.

Dudarev I.I., Bondar S.N., Kudashev S.M. Analysis of the mixing process in continuous devices Agrarian Herald of the Black Sea. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 34. Odesa, 2006

Dudarev I.I., Fodder base and animal fattening, Agrarian Bulletin of the Black Sea Region. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 63. Odesa, 2012

Dudarev I.I. V.M. Kiriyak, Production technology and quality assessment of compound feed components mixture, Agrarian Herald of the Black Sea Region. Collection of scientific works. Technical sciences, issue 68. Odesa, 2018

Kaminsky V.D., Babych M.B. Processing and storage of agricultural products. - Odesa: Aspect, 2000. - 459 p.

Cooksley J. (2010) Feed Compounder Processing Aid Productivity and Efficiency. Feed Compounder (May 2010): 28 – 1

Mankivskyi A.Ya. Technology of storage and processing of agricultural products. Nizhin: VKP "Aspect". 2002

Maul A.G., Hannam A.L., Davis J.V. Chemical Contaminants in Fish Feed Used in Federal Salmon Farms in the United States. hemosphere 2007;67(7):1308-1315. DOI: 10.1.1.492.9499

Müller-Harvey I. Modern methods of feed analysis. In: Assessment of quality and safety of animal feed. Rome: FAO; 2004. P. 1-34.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-10

Як цитувати

Dudarev, I., Uminsky, S., Moskalyuk А., & Maslych, N. (2024). КРИХКІСТЬ ГРАНУЛЬОВАНИХ КОМБІКОРМІВ. Аграрний вісник Причорномор’я, (111), 117-120. https://doi.org/10.37000/abbsl.2024.111.21