ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КУКУРУДЗЯНОГО ЗЕРНА ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН ТА ПТИЦІ

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Макарчук Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2022.102.06

Ключові слова:

кукурудза, зерно, подрібнення, показник, коефіціент

Анотація

Дослідження спрямовані на вирішення задач підвищення ефективності відгодівлі тварин за врахуванням чинників, що впливають на якість підготовки та виготовлення кінцевого продукту з застосуванням подрібнювального обладнання. На ефективність та якість кормів, що виготовлюють для тварин та птиці найважливішими та відповідальними процесами є такі які відповідають за підготовку сировини з метою її обробки до кондицій які відповідають споживчим властивостям. Вирішення таких завдань залежить від багатьох факторів, таких як властивості сировини, її вологість, фізичних характеристик оброблювального матеріалу та інших. Особливості використання оброблювального обладнання, технологічні режими та раціональні режими обробки є запорукою виготовлення якісного кінцевого продукту. Розуміння зовнішніх чинників при взаємодії з робочими органами машини дозволяє встановити режими найбільш доцільної обробки за ступеням подрібнення сировини, для найбільш ефективного використання у складі кормових сумішей для тварин та птиці, за допомогою використання дискового подрібнювача. Таким чином найбільш складною та важливішою задачею е необхідність вибору оптимальних показників сировини для обробки та технологічних режимів роботи машин для ефективного забезпечення підготовки матеріалу, який оброблюється на кожному технологічному етапі обробки.

Посилання

Dudarev I. Shredding of corn cobs / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2015 Issue. 78. - p. 164-169.

Dudarev I. Feed base and animal fattening / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets S. Effective method of compound feed production with the addition of green mass of fodder grasses / S.V. Braginets, О.Н. Bakhchevnikov // Agricultural engineering and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39.

Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska - Lincoln.

K. D. Havekes, T. F. Duffield, A. J. Carpenter, and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition period 1 Department of Biological Sciences, Guelph University, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, Guelph University, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada. http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html

https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw

http://www.fao.org/3/X6553E04.htm

https://edepot.wur.nl/333326

https://soft-agro.com/krs-na-otkorme/tri-sistemy-ocenki-struktury-korma- adl.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-18

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Яковенко, А., Макарчук, В., & Королькова, М. (2022). ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КУКУРУДЗЯНОГО ЗЕРНА ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН ТА ПТИЦІ. Аграрний вісник Причорномор’я, (102-103). https://doi.org/10.37000/abbsl.2022.102.06