ОЦІНКА ЖИВИЛЬНИХ РЕЧОВИН СКЛАДОВИХ КУКУРУДЗИ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Чучуй Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.100.21

Ключові слова:

корм, будова, використання, склад, стрижні

Анотація

Основна задача кормовиробництва це насичення ринку кормів відповідною продукцією для того, щоб забезпечити кормами тваринницький сектор агропромислового комплексу, а також здійснювати допомогу в адаптації до все більш складних вимог на споживчих ринках і заохочення фермерів до максимально корисного використання кормів для підвищення продуктивності тварин.

 Забезпечення кормами більш дешевою, ефективною та за більш раціональною технологіею, це мета сучасних виробників кормів для всіх тварин. Необхідно надати кращий корм для найліпшого стану тварин різних груп та причнаення. Інноваційні та обґрунтовані технології впроваджені у втробництво, це постійна робота над удосконаленням обладнання яке використовується в складі технологічної лінії для досягнення високих показників якості кормів. Інженирінг працює щодня, прагнучи поліпшити експлуатаційні та харчові показники для здійснення якісної відгодівлі всіх основних видів тварин. Це обумовлюється харчовими показниками кукурудзи а саме обгрунтуванням можливості використання стрижнів у складі кормів.

Посилання

Dudarev I. Shredding of corn cobs / Dudarev I // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2015 Issue. 78. - С. 164-169.

Dudarev I. Feed base and fattening of animals / Dudarev I // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets S.V. Effective method of compound feed production with the addition of green mass of fodder grasses / S.V. Braginets, A.S. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39.

Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska – Lincoln.

K. D. Havekes, 1 T. F. Duffield, 2 A. J. Carpenter, 1 and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition period 1 Department of Biological Sciences, Animal University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, University Guelph, Guelph, Онтаріо, N1G 2W1, Canada. http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html

https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw

http://www.fao.org/3/X6553E04.htm

https://edepot.wur.nl/333326

https://soft-agro.com/krs-na-otkorme/tri-sistemy-ocenki-struktury-korma- adl.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-10-24

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Яковенко, А., Чучуй, В., & Королькова, М. (2021). ОЦІНКА ЖИВИЛЬНИХ РЕЧОВИН СКЛАДОВИХ КУКУРУДЗИ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН. Аграрний вісник Причорномор’я, (100). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.100.21