ЕФЕКТИВНІСТЬ УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІНКУБАЦІЇ ЯЄЦЬ ПЕРЕПЕЛІВ

Автор(и)

  • В. Трач Подільський державний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.10

Ключові слова:

перепела, вітамін Е, виводимість, хімічна обробка

Анотація

Додаткове введення вітаміну Е до раціону маточного поголів’я в дозі 20 г/т підвищувало виводимість на 1,6 %, причому вихід кондиційного молодняку до 7-добового віку був на 2,1 % більше ніж в контрольній групі, що споживала стандартний комбікорм. Обробка інкубаційних яєць розчином хлоридної кислоти сприяла збільшенню кількості виведеного молодняку на 1,3 %, розчином гідроген пероксиду – на 3,4 %, а розчином натрію гіпохлориту – на 2,7 %. Обробка інкубаційних яєць розчином хлоридної кислоти за додаткового введення вітаміну Е до раціону маточного поголів’я сприяла збільшенню кількості виведеного молодняку на 5,2 % відповідно до показників контрольної групи. Застосування натрію гіпохлориту для хімічної обробки інкубаційних яєць на 14-ту добу інкубації за додаткового введення вітаміну Е до раціону маточного поголів’я сприяє підвищенню виведення пташенят до 90,1 %, що на 3,9 % більше від значень у контрольній групі перепелів. Хімічна обробка інкубаційних яєць на 14-ту добу інкубації розчином гідроген пероксиду за додаткового введення вітаміну Е до раціону маточного поголів’я сприяла підвищенню виведення пташенят до показника – 90,6 %, що на 4,4 % більше від показників контрольної групи.

Посилання

Фісенко І. А. (2020). Маленька пташка–великий прибуток (перепелівництво)

Пигарева, М. Д. (1978). Разведение перепелов. М.: Россельхозиздат, 79.

Болтянський Б. В., Болтянська Л. О., Комар А. С. (2018). Розведення перепелів - родинний бізне. Тваринництво сьогодні. Вип.5. С. 7-43.

Сичов, М. (2010). Інкубаційні якості яєць перепелів за різних рівнів жирового живлення. Редакційна колегія, 122.

Акінфієва, І. (2012). Чи прибуткова перепілка. Аграрний тиждень. Україна (газ.), (1), 26-27.

Астраханцева, О., Бордунова, О., & Чех, О. (2018). Обумовлення корозійної активності "штучної кутикули" та її залишків на поверхнях устаткування інкубаторію у виробничих умовах. Біологія тварин, 20(4), 85-85.

Дяченко, Л. С., & Кравченко, І. В. (2010). Вплив обробки яєць селеном на виведення каченят.

Pavlichenko, E. V. (2016). Вплив абіотичних факторів на інкубаційні яйця і послідуючий розвиток та резистентність курчат. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 18(1), 124-131.

Sheldon, B. W., & Brake, J. T. (1990). U.S. Patent No. 4,932,359. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

Freeman, B. M., & Vince, M. A. (1974). Development of the avian embryo: a behavioural and physiological study (Vol. 15). London: Chapman and Hall.

Latshaw, J. D., & Osman, M. (1975). Distribution of selenium in egg white and yolk after feeding natural and synthetic selenium compounds. Poultry Science, 54(4), 1244-1252.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-28

Як цитувати

Трач, В. (2021). ЕФЕКТИВНІСТЬ УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІНКУБАЦІЇ ЯЄЦЬ ПЕРЕПЕЛІВ . Аграрний вісник Причорномор’я, (99). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.10