БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД М’ЯСА ЯГНЯТ ОДЕРЖАНИХ ВІД БАТЬКІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ

Автор(и)

  • А. Китаєва Одеський державний аграрний університет
  • І. Слюсаренко Одеський державний аграрний університет
  • В. Слюсаренко Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.98.15

Ключові слова:

М’ясо, баранина, білки, жири, амінокислоти, клітковина, суха речовина, волога

Анотація

Дослідження проводили на помісних ягнятах першого покоління, одержаних від схрещування маток цигайської породи з баранами плідниками гісарської та мериноладшаф порід. Для дослідження було відібрано по три проби м’яса баранців в 3-місячного віку кожної породи. У м’ясі визначали хімічний склад та уміст амінокислот (оксипролін та триптофан ), тамінеральний склад м’яса.

Посилання

Бондаренко С.П. Содержание овец мясо-сальних пород / С.П. Бондаренко – Москва: «Сталкер», 2006. 173 с.

Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва / [М.О. Якубчак, В.І. Хоменко, С.Д. Мельничук та ін.]; під ред. Якубчак М.О. – К.:ТОВ «БІОПРОМ», 2005. 600 с.

Вівчарство України / [В.М. Іовенко, П.І. Польська, Г.О. Антонець та ін.]; під. ред. Бурката В.П. – К.: АГРАРНА НАУКА, 2006. 614 с.

Довідник з вівчарства / [В.І. Вороненко, В.М. Іовенко, П.І. Польська та ін.]. – Нова Каховка :«ПИЕЛ», 2008. – 125 с.

Микроелементозы человека: этиология, класификация, органопатология / [А.П. Авцын, А.А.Жаворонков, М.А. Риш, Л.С. Строчкова]. – М.: Медицина, 1991. 496 с.

Мікроелементози сільськогосподарських тварин / [М.О. Судаков, В.І. Береза, І.Т. Погурський та ін.]; під ред. М.О. Судакова [2-е вид.]. – К.: «Урожай». 1991. 141 с

Плохинський Н.А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н.А. Плохинський .- М : Колос, 1969. 256 с.

Технологія виробництва продукції тваринництва / [О.Т. Бусенко, В.Д. Столюк, О.Й. Могильнийта ін.]; за ред. О.Т. Бусенка. – К.: Вища освіта, 2005. 496 с.

Технологія м’яса та м’ясних продуктів / [ М.М. Клименко, Л.Г. Віннікова, І.Г. Береза та ін.]; заред. Клименка М.М. – К.: Вища освіта, 2006. 640 с.

Фізіолого-біохімічні основи живлення овець / [П.В. Стапай, І.А. Макар, В.В. Гавриляк та ін.]. –Львів: Інститут біології тварин УААН, 2007. 97 с.

IntroductiontoHumanNutrition / M. J.Gibney, S. A. Lanham-New, A. Cassidy, H. H. Vorster. – 2 – nded. – Oxsford: Wiley – Blackwell, A John Wiley & Sons, Ltd., Publicatio, 2009. 371 p.

Irfana Mariam. Distribution of Some Traceand Macromineralsin Beef, Muttonand Poultry [Електронний ресурс] INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURE & BIOLOGY. – 2004. – Режим доступу до ресурсу:http://www.academia.edu/3540221.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-01-04

Як цитувати

Китаєва, А., Слюсаренко, І., & Слюсаренко, В. (2021). БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД М’ЯСА ЯГНЯТ ОДЕРЖАНИХ ВІД БАТЬКІВ РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ. Аграрний вісник Причорномор’я, (98). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.98.15