ВПЛИВ СУСПЕНЗІЇ ХЛОРЕЛИ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ М'ЯСА СВИНЕЙ, ЩО ЗНАХОДЯТЬСЯ НА ВІДГОДІВЛІ
DOI:
https://doi.org/10.37000/abbsl.2020.96.07Ключові слова:
суспензія хлорели, годівля, якість м’яса, продуктивність, добавкаАнотація
В сучасних умовах вирощування високопродуктивних тварин майже неможливо уявити їх годівлю без використання кормових добавок. Кормові добавки багаті на вітаміни, мінерали, білки, жири необхідні для росту і
розвитку тварин, дають можливість скорочувати період зростання, підвищувати продуктивність і економічну ефективність. У статті розглядається питання, щодо впливу суспензії хлорели на продуктивність та якість м’яса свиней, що знаходяться на відгодівлі. Були проведені усі необхідні дослідження, які показали, що використання суспензії хлорели в раціонах свиней на відгодівлі не впливає негативно на якість м’яса та сприяє збільшенню середньодобових приростів тварин.
Посилання
2. Петухова Е.А., Зоотехнический анализ кормов Петухова Е.А., Бессарабова Р.Ф., Халенева Л.Д., Антонова О.Л. – Санкт-Петербург: Квадро, 2016.- 240 c.
3. Плохинский Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н. А. Плохинский. — М. : Колос, 1969. — 352 с.
4. Лимар В. О. Прогресивні технології в свинарстві та їх переваги / В. О. Лимар, В. М. Волощук, І. В. Хатько (та інші) // СвинарствоУкраїни . – 2012. - №7. – с. 6-7.
5. Богданов Н.И. Хлорелла: зеленый корм круглый год / Н.И. Богданов // Комбикорма. – 2004. – № 3. – С. 66.
6. Куликов В.М. Нетрадиционные корма и их использование/В.М. Куликов // Оптимизация кормления животных. — 1991. — с. 159–163.
7. Ібатуллін І.І./ Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / І.І. Ібатуллін, (та інші) : Київ; 2015 – 421с.
8. Золотарьова О.К. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології / О.К.Золотарьова, Є.І. Шнюкова, О.О. Сиваш, Н.Ф. Михайленко. Перспективи використання мікроводоростей у біотехнології – К.: Альтерпрес, 2008 – 234 с.