ОЦІНКА ВМІСТУ ТІАМІНУ ТА РИБОФЛАВІНУ В КОМБІКОРМАХ ТА БВД

Автор(и)

  • І. Дударев
  • С. Уминський
  • А. Москалюк
  • С. Житков

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.109.08

Ключові слова:

тіамін, рибофлавін комбікорм, БВД, методи, аналіз, речовина.

Анотація

Необхідність вмісту вітамінів в комбікормах є вирішальними елементами які суттєво впливають на розвиток організму тварин, їх метаболізм, репродукцію та загальний стан. Враховуючи природу вітамінів та залежно від здатності розчинятися, вітаміни поділяють на основні групи, це такі , що розчиняються у жирах (A, D,та ін.), та такі, що розчиняються у воді, група В. Додавання вітамінів у комбікорми під час відгодівлі тварин важко переоцінити, тому, що організм, за виключенням вітамінів D та B1, не має здатності здійснювати їх синтез, а нестача вітамінів є причиною різних ускладнень та розладу фізіологічних показників тварин. Постачальником майже всіх представників вітамінів з групи В (за виключенням В12), є злакові рослини. Вміст вітамінів групи В у злакових культурах, які масово використовуються у виробництві кормів, залежить від таких чинників як генотип, способів обробітку перед виготовленням комбікормів, режимів зберігання, та інших.
Кількісне визначення вітамінів та використання сучасних методів для утворення балансу вітамінів у комбікормах та БВД є актуальною задачею виробників зайнятих в області виготовлення комбікормів для тварин та птиці.

Біографії авторів

І. Дударев

Одеський державний аграрний університет

С. Уминський

Одеський державний аграрний університет

А. Москалюк

Одеський державний аграрний університет

С. Житков

Одеський державний аграрний університет

Посилання

Dudarev, S. Uminsky, А.Yakovenko , V. Makarchuk ANALYSIS OF THE USE OF CORN COMPONENTS IN THE PRODUCTION OF FEED FOR CATTLE Agrarian bulltin of Black sea littoral/.Issue 101. Одеса, 2022- 86 с. ISSN 2707-1154/ ISSN 2707-1162. С.67-71. DOI: 10.37000/abbsl.2022.101.11

Dudarev I.I., Isaev M.V., Plachynta I.G. Storage stability of compound feed // Agrarian Bulletin of the Black Sea Region. Collection of scientific papers. Technical sciences. - Odesa: 2018 Issue 90 - P. 28-42.

Yegorov B.V., Shapovalenko O.I., Makarynska A.V. Premix production technology. Textbook. - Kyiv.: Center for Educational Literature, 2007. - 288 p.

Gerald C. Shurson, et al. Effect of metal specific amino acid complexes and inorganic trace minerals on vitamin stability in premixes // Animal Feed Science and Technology. - 2011. - Vol. 163 (2). – P 200 – 206.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-21

Як цитувати

Dudarev, I., Uminsky, S., Moskalyuk А., & Zhitkov, S. (2023). ОЦІНКА ВМІСТУ ТІАМІНУ ТА РИБОФЛАВІНУ В КОМБІКОРМАХ ТА БВД. Аграрний вісник Причорномор’я, (109), 51-54. https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.109.08