ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЗВОЛОЖЕННЯ ГРУБОЇ КОРМОВОЇ СИРОВИНИ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМОВОЇ СУМІШИ ДЛЯ ТВАРИН

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Макарчук Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.101.13

Ключові слова:

кормосуміш, параметр, використання, підготовка, показник

Анотація

При обґрунтуванні принципу дії й умов виготовлення кормосуміши для тварин необхідно враховувати взаємний вплив багатьох конструктивних, кінематичних і навантажувальних параметрів з урахуванням фізико-механічних властивостей оброблюваного матеріалу. Крім впливу традіційних механічних параметрів, эфективнsсть використання грубих кормів значною мірою залежить від побуджуючих факторів, що включають лінійні розміри вихідних матеріалів- діаметр D і довжину L, їх вологість W -, сортові особливості кукурудзи С, а також відносну вологість повітря φ і його температуру t°С. Забезпечення ефективного процесу неможливо без досягнення необхідноївологості сировини для чого до маси обролюваного продукту слід додавати прогнозовану кількість води на основі обгрунтування її кількості.

Посилання

Dudarev I. Shredding of corn cobs / Dudarev I. // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2015 Issue. 78. - С. 164-169.

Dudarev I. Feed base and fattening of animals / Dudarev I. // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets S.V. Effective method of feed production with the addition of green mass of forage grasses / S.V. BraginetsО.Н. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39. 4. Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska - Lincoln,

K. D. Havekes, 1 T. F. Duffield, 2 A. J. Carpenter, 1 and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition period 1 Department of Animal Biology, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html

https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw

http://www.fao.org/3/X6553E04.htm

https://edepot.wur.nl/333326

https://soft-agro.com/krs-na-otkorme/tri-sistemy-ocenki-struktury-korma- adl.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-20

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Яковенко, А., Макарчук, В., & Королькова, М. (2021). ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЗВОЛОЖЕННЯ ГРУБОЇ КОРМОВОЇ СИРОВИНИ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМОВОЇ СУМІШИ ДЛЯ ТВАРИН. Аграрний вісник Причорномор’я, (101). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.101.13