АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ СКЛАДОВИХ КОМПОНЕНТІВ КУКУРУДЗИ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМІВ ДЛЯ ВРХ

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • А. Яковенко Одеський державний аграрний університет
  • В. Макарчук Одеський державний аграрний університет
  • М. Королькова Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.101.11

Ключові слова:

корм, обробка, стрижень, використання, підготовка

Анотація

У цей час використання стрижнів кукурудзи при виготовленні кормів йде, в основному, по двом напрямкам: консервування цілих або здрібнених качанів, що включає кілька способів (висушування, силосування, хімічне консервування, вентилювання природнє або штучно охолодженим повітрям і інші); заготовка здрібненої зерно- стрижневої суміші (ЗСС) з попередньо обмолочених качанів .Для консервування качанів кукурудзи її забирають кукурудзо- збиральними комбайнами при вологості качанів 40...45 %. Потім качани в целому або здрібненому на стаціонарних подрібнювачах завантажують їх у сховище, ущільнюють і герметизиують. Найбільщ привабливим варіантом консервування качанів вважають закладку їх у траншеї або вежі в здрібненому виді. При цьому розміри подрібнених часток повинні бути в межах 3...4 мм і їх має бути не менш 70 % при обов'язковій відсутності цілих зерен. Найбільщ привабливим варіантом консервування качанів вважають закладку їх у траншеї або вежі в здрібненому виді, що сприяє поетапному використанню такої сировини в кормах для ВРХ.

Посилання

Dudarev I.I. Shredding of corn cobs / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2015 Issue. 78. - С. 164-169.

Dudarev I.I. Feed base and fattening of animals / Dudarev II // Agrarian Bulletin of the Black Sea region. Collection of scientific works. Technical sciences.- Odessa: 2012 Issue. 63.

Braginets S.V. Effective method of feed production with the addition of green mass of forage grasses / S.V. Braginets, О.Н. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. №4 (8). Pp. 32-39.

Rasby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pastures with beef cattle" (2014). University of Nebraska - Lincoln.

K. D. Havekes, 1 T. F. Duffield, 2 A. J. Carpenter, 1 and T. J. De Vries Influence of the length of grinding of wheat straw in the diets of dry cows with high straw content on the consumption, health and productivity of dairy cows in transition period 1 Department of Animal Biology, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada 2 Department of Folk Medicine, University of Guelph, Guelph, Ontario, N1G 2W1, Canada http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw http://www.fao.org/3/X6553E04.htm

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-20

Як цитувати

Дударев , І., Уминський, С., Яковенко, А., Макарчук, В., & Королькова, М. (2021). АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ СКЛАДОВИХ КОМПОНЕНТІВ КУКУРУДЗИ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМІВ ДЛЯ ВРХ. Аграрний вісник Причорномор’я, (101). https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.101.11