АНАЛІЗ ХАРЧОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СТРИЖНІВ КУКУРУДЗИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ

Автор(и)

  • І. Дударев Одеський державний аграрний університет
  • С. Уминський Одеський державний аграрний університет
  • Л. Кнауб Одеський державний аграрний університет
  • Н. Маслич Одеський державний аграрний університет

DOI:

https://doi.org/10.37000/abbsl.2022.104.16

Ключові слова:

корм, аналіз, використання, склад, кукурудза

Анотація

    У теперішній час збагачення та поширення змісту раціонів кормів виглядає як актуальне завдання для виробників кормів, які забезпечують тваринництво необхідною для розвитку цього сектору АПК, якісною продукцією. Використання у складі кормів компонентів які без погіршення якісних показників готової продукції  з одночасним здешевленням буде призводити для забезпечення кормовою базою на ринку споживання, що у свою чергу сприяє умовам при яких використання такої продукції становить можливим реалізацію програми підвищення продуктивності тваринницького

сектору економіки. Одним з таких компонентів для наповнення кормів е використання стрижнів кукурудзи, які попередньо мають бути  обробленні до певних розмірів, з врахуванням віку тварин, виробничого  призначення та їх виду. У теперішній час впровадження перероблених стрижнів кукурудзи передбачає попередню підготовку сировини яка передбачає подрібнення цілого  або попередньо здрібненого стрижня, їх консервація, яка передбачає реалізацію технологічно необхідних операцій з підготовки сировини, а також виготовлення суміші з зерна та подрібнених стрижнів, тоді необхідним є розуміння харчової значності компоненту виготовленого з стрижню кукурудзи

Посилання

Brahynets S.V. An effective method of compound feed production with the addition of green mass of fodder herbs / S.V. Brahynets, A.S. Alferov, O.N. Bakhchevnikov // Agrotechnics and energy supply. 2015. No. 4(8). P. 32-39.

Dudarev I.I. Grinding corn cobs / I.I. Dudarev. // Agrarian Bulletin of the Black Sea Coast. Collection of scientific papers. Technical sciences. - Odesa: 2015 Issue. 78. - S. 164-169.

Dudarev I.I. Fodder base and animal fattening/ Dudarev I.I. // Agrarian Bulletin of the Black Sea Coast. Collection of scientific papers. Technical sciences.- Odesa: 2012 Issue. 63.

I. Dudarev, S. Uminskyi, A. Yakovenko, V. Chuchui, M. Korolkova. Evaluation of frictional properties of animal feed components

Agrarian Bulletin of the Black Sea Region/. Issue 100. Odesa, 2021- 150 p. ISSN 2707-1154/ ISSN 2707-1162. P.136-140 DOI: 10.37000/abbsl.2021.100.23

Rusby, Rick J.; Drevnoski, Mary E.; and Stalker, Aaron. "Remains of pasture crops with beef cattle" (2014). University of Nebraska - Lincoln,

http://www.gcmec.com/faqs/corn-stalk-cattle-feed-pellet-machine.html

https://www.researchgate.net/publication/228715667_Nutritional_properties_of_the_leaf_and_stem_of_rice_straw http://www.fao.org/3/X6553E04.htm https://edepot.wur.nl/333326

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-11-08

Як цитувати

Дударев, І., Уминський, С., Кнауб, Л., & Маслич, Н. (2022). АНАЛІЗ ХАРЧОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СТРИЖНІВ КУКУРУДЗИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ. Аграрний вісник Причорномор’я, (104). https://doi.org/10.37000/abbsl.2022.104.16