ЗМІНА ФАЗОВОГО СТАНУ СУМІШІ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН І ПТАХІВ
DOI:
https://doi.org/10.37000/abbsl.2021.99.19Ключові слова:
комбікорм, час, змішування, стан, однорідністьАнотація
У разі якщо виробничим циклом визначено час недостатнє для досягнення однорідної суміші, то це призводить до зміни рецептурного складу, що є неприпустимим при годуванні тварин. Оптимальний час змішування як правило визначається емпіричними даними на основі моніторингу суміші і тестування. Розмах рекомендованого часу змішування різними типами змішувачів на сьогоднішній день має значні величини і може істотно відрізняться. Для досягнення найкращих показників по досягненню однорідності кормової суміші для тварин часто збільшують час перебування компонентів в робочій зоні машини, що в свою чергу призводить до негативних наслідків, внаслідок виникає сегрегації, і погіршення показників однорідності. З іншого боку необґрунтоване скорочення часу на освіту однорідної суміші також є проблемою при виникненні якої відбувається зміна рецептурного складу. Тому визначення обґрунтованого часу змішування інгредієнтів при виготовленні комбікорму є актуальним завданням сучасного виробництва.
Посилання
Benke, K.S. 1996. Problems of mixing and homogeneity of nutrients in the diets of ruminants. In: Minutes of the conference on the nutrition of middle-aged ruminants, p. 6-11.
Dudarev II, Bratersky FD Improving the efficiency of mixing feed components. - Overview information. - M .: 1981, p.32 ... 35.
Evaluation of the results of storage of bulk feed. // Agrarian Bulletin of the Black Sea region: Collection of scientific works / Odessa State Agrarian University. - Odessa: ODAU, 2001. ІU19, p.77 ... 82.