АНАЛІЗНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ГОДІВЛІ СОБАК ПОРОДИ «ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬДОГ» ГОТОВИМИ КОРМАМИ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА В УМОВАХ РОЗПЛІДНИКА «ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК КІНОЛОГІЧНОЇ СПІЛКИ УКРАЇНИ» - Бова, Анастасія; Ніколенко, Ігор; Ємець, Зоя; Шевченко, Оксана; Гончарова, Ірина; Косенко, Світлана; Федяєва, Анна; Сабодаш, Анатолій (Аграрний вісник Причорномор'я, 2025)
У даній статті проведено дослідження, спрямоване на аналіз готових кормів промислового виробництва та використання їх у кінологічному осередку, для годівлі собак породи французький бульдог. Наукове обґрунтування вибору оптимального раціону, що враховує видові, породні та індивідуальні особливості тварин, для підтримки їх здоров'я та профілактики характерних захворювань, які у нашій країні потребують ретельного вивчення. У теоретичній частині на основі систематизації сучасних літературних даних детально розкрито фізіологічні основи харчування собак. Окремі розділи присвячені ролі та нормуванню основних поживних речовин. У розрахунковій частині роботи проведено порівняльний лабораторний аналіз двох кормів супер-преміум класу, популярних серед власників французьких бульдогів за економічною складовою та загальними поживними характеристиками поживності кормів. Дослідження проводилося в лабораторних умовах з визначенням основних фізико-хімічних показників кормів.