ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ МОДИФІКОВАНИХ ЦИТОТОКСИНІВ ПРЕПАРАТУ «ГЕПРИМ ДЛЯ КУР» НА МОРФОЛОГІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПЕЧІНКИ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ - Дубін, Р.; Гетьманець, А. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2024)
У статті представлені результати дослідження впливу препарату «Геприм для курей» на морфологічний стан печінки курей-несучок. При гістологічному дослідженні було виявлено відкладення жиру в тканинах печінки як у контрольній, так і в дослідній групах. Однак у групі, яка отримувала «Геприм для курей», спостерігалася менша інтенсивність жирової дистрофії. Це підтверджується значним зниженням кількості жирових крапель у тканинах печінки дослідних курей порівняно з контрольною групою. У контрольних птахів також відзначалася більш виражена клітинна реакція та пошкодження кровоносних судин. Результати дослідження свідчать про позитивний вплив препарату на зменшення жирової інфільтрації та покращення функціонального стану печінки курей.