ДИСКОВИЙ ПОДРІБНЮВАЧ КОРМІВ - Uminsky, S.; Knaub, L.; Moskalyuk, A.; Zhitkov, S. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2024)
При теоретичному обґрунтуванні процесу здрібнювання дріблених стрижнів кукурудзи в робочій зоні дискового подрібнювача розглянуто випадкове укладання часток нерегулярної форми в середньому перетині. Принцип дії подрібнювача полягає в розламуванні шматків продукту в робочій зоні, утвореної, поверхнями рухливого й нерухливого дисків. При цьому інтенсивність здрібнювання збільшується в міру просування матеріалу зверху вниз у зменшуваному робочому зазорі. Обгрунтовано конструкцію дискового подрібнювача кормів, яка забезпечить зниження металлоємносі конструкції, дозволить виробляти кормові суміші заданого гранулометричного складу.