ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА АНТИБАКТЕРІАЛЬНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ СИНТЕТИЧНИХ АНТИСЕПТИКІВ ТА АНТИСЕПТИКІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІ - Лук’янова, О.; Кушнір, В. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2024)
Антисептики відіграють ключову роль не тільки у медицині для людей, а й у ветеринарної практиці. Вони використовуються для запобігання та лікування інфекцій у тварин, обробки ран, хірургічних втручань, а також у профілактиці поширення інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин. У ветеринарній медицині існує безліч антисептиків, які можна розділити на дві основні категорії: синтетичні та на рослинній основі. У цій статті буде розглянуто порівняльну оцінку їхньої антибактеріальної ефективності.