КРИХКІСТЬ ГРАНУЛЬОВАНИХ КОМБІКОРМІВ - Dudarev, I.; Uminsky, S.; Moskalyuk, А.; Maslych, N. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2024)
Комбікормова промисловість виробляє комбікорми, поєднуючи різні інгредієнти (види сировини) в різних комбінаціях і пропорціях. Це і визначає назву "комбікорм". Комбікорми складаються таким чином, що недоліки одних інгредієнтів (низький вміст білка, нестача вітамінів тощо) компенсуються перевагами інших інгредієнтів. Основною метою комбікормів є виробництво комбікормів, які задовольняють потреби худоби, домашніх тварин і птиці в поживних речовинах і забезпечують їхній ріст, розвиток і безпеку. Роль комбікормів зросла з розвитком промислового сільського господарства. Попит на комбікорми на промислових тваринницьких і птахівничих фермах значно зріс. Комбікорми стають сполучною ланкою між природою і тваринами. Тварини утримуються в клітках або стайнях і позбавлені контакту з дикою природою, тому всі поживні речовини, необхідні для росту і розвитку, вони отримують з кормом. Існують різні види комбікормів, в тому числі розсипні, гранульовані та брикетовані, що характеризуються такими показниками якості, як крихкість.