МІСЦЕ ПРОБІОТИКІВ В АНТИБАКТЕРІАЛЬНІЙ ТЕРАПІЇ - Войченко, Д.; Кушнір, В. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2024)
Робота присвячена актуальній проблемі застосування пробіотиків при антибактеріальній терапії. Зважаючи на те, яку важливу функцію в організмі тварин виконують живі бактерії, ігнорування балансу мікрофлори в кишечнику в процесі лікування антибіотиками може призвести до різних несприятливих наслідків – починаючи від банальної діареї, закінчуючи серйозними імунологічними порушеннями. Пробіотики при антибіотиках, а також після етіотропної антибіотикотерапії – це ефективний метод профілактики та лікування дисбіозів (дисбактеріозів) – такої думки дотримуються провідні фахівці різних галузей медицини по всьому світу.