ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНИХ КОРМІВ - Різничук, І.; Кишлали, О.; Мажиловська, К.; Гурко, Є.; Гарбар, А. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2022)
Зазначається, що виробництво органічних кормів є основним технологічним процесом органічного виробництва продукції тваринництва. Виробництво органічних кормів повинно застосовуватися на засадах належної виробничої практики, базуватися на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Виробництво кормів проводиться з органічної сировини; кормові матеріали, що використовуються в органічному виробництві, не можуть оброблятися синтетичними розчинниками; необхідним є зведення до мінімуму використання кормових добавок та допоміжних засобів, використання переважно біологічних, механічних і фізичних методів виробництва; вміст у кормі не більше одного інгредієнта сільськогосподарського походження, виробленого у перехідний період; ведення обліку та документування всіх технологічних процесів з виробництва кормів; застосування необхідних заходів для забезпечення ідентифікації та простежуваності кожної партії кормів і запобігання змішуванню або підміні неорганічними кормовими матеріалами. На даний період проводиться робота щодо розроблення системи нормованої органічної годівлі тварин різних видів та груп виробничого призначення, з дотриманням детальних правил органічного тваринництва.