ВПЛИВ ДЕЗІНФІКУЮЧОГО ЗАСОБУ "ЕНЗИДЕЗ" НА ТЕСТ-ОБЄКТИ КОНТАМІНОВАНІ МІКРООРГАНІЗМАМИ - Кухтин, М.; Кожин, В.; Горюк, Ю.; Горюк, В.; Гриневич, Н. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2022)
У статті наведено дослідження з визначення бактерицидної активності дезінфікуючого засобу "Ензидез" за різних концентрацій щодо бактерій нанесених на тест-об’єкти. Встановлено, що деззасіб "Ензидез" за 0,05 % концентрації протягом 15 хв дії не забезпечував знезараження поверхні кахельної плитки та нержавіючої сталі від штамів S. aureus B. subtilis та Candida spp. Для знищення бактерійної і грибкової мікрофлори на поверхні нержавіючої сталі та у глибині кахелю необхідно, щоб робоча концентрація Ензидезу була не нижче 0,1 % та експозиція не менше 15 хв.