ОЦІНКА СТУПЕНЯ ПОДРІБНЕННЯ СТЕБЕЛЬЧАСТОЇ ЧАСТИНИ РОСЛИН ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ВРХ - Дударев, І.; Уминський, С.; Яковенко, А.; Чучуй, В.; Королькова, М.; Дмитрієва, С. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2021)
Ефективність тваринницького комплексу вимагає збільшення продуктивності, що в значній мірі пов'язано з раціональним використанням кормової бази і яка на сьогоднішній день може бути використана з великим потенціалом. Ефективність використання кормової бази можна істотно збільшити шляхом складання і застосування раціональних кормових сумішей. Застосування в складі кормів стебельчатой частини рослин (СЧР) дозволяє отримати більше продуктів тваринництва. Так до використання традиційних складових можуть бути приєднані менш поширені при приготуванні кормів, але володіють необхідними якостями такі, як залишки соняшнику, вівса, ріпаку, льону, тритикале, жита, рису, кукурудзи, (які недостатньо використовуються або не використовуються взагалі) та інші джерела сировинної бази у вигляді залишків основного виробництва. Стебельчатие частини сільськогосподарських культур, можуть використовуватися в в різних варіантах, однак їх застосування представлено виробництвом кормосмесей і комбікормів. До використання перерахованих кормів в практичному застосуванні пред'являється загальна вимога пов'язане з їх підготовкою тобто подрібненням для забезпечення засвоюваності тваринами для яких вони будуть використані.