ПАРАЗИТОФАУНА ЕНДОПАРАЗИТІВ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН м. ОДЕСИ - Broshkov, M.; Zapeka, I. (Аграрний вісник Причорномор'я, 2020)
Установлено, що м’ясоїдні тварини м. Одеси заражені паразитами, які відносяться до класів: Cestoda, Nematoda, Conoidasida та Zoomastigophora і вільні від Trematoda. Екстенсивність інвазії (ЕІ) у собак становила 28,3 %, а у котів – 39,0 %, відповідно. Серед гельмінтозів найчастіше виявляли токсокароз (у собак ЕІ – 17,5 %, у котів ЕІ – 37,0 %). Також у досліджуваних тварин часто реєстрували цистоізоспороз (у собак ЕІ – 17,5 %, у котів ЕІ – 34,8 %). Спостерігали зростання загальної кількості інвазованих тварин у весняно-літній період.