ПОВЕДІНКА ВІВЦЕМАТОК І НОВОНАРОДЖЕНИХ ЯГНЯТ - Ясько, Валентина; Найдіч, Ольга; Дідур, Леонід (Аграрний вісник Причорномор’я, 2025)
Знання поведінки овець має певне значення для збереження ягнят, оскільки одними з основних причин ранньої загибелі ягнят є холод, втрата матері, відсутність материнського інстинкту у вівцематок і погана життєздатність ягнят, особливо двійнят, втрата контакту з матір’ю та слідування за чужими вівцями. Щоб максимально зберегти ягнят, необхідно ретельно стежити за їх утриманням і не дати маткам втратити ягнят.