АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ - ОДНА З ГОЛОВНИХ ПРОБЛЕМ СВИНАРСТВА УКРАЇНИ (ОГЛЯДОВА СТАТТЯ) - Коваль, Д.; Іовенко, А.; Найдіч, О.; Кот, С. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2024)
Африканська чума свиней - висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, проявляється гарячкою, ціанозом та геморагіями у внутрішніх органах. Збудник - ДНК-вмісний вірус родини Asfarviridae, роду Asfivirus. У статті представлені оглядові дані щодо негативного впливу хвороби на свинарство України. Представлені випадки ураження свиней цією хворобою в Україні в різних областях. Описано дії при підозрі на АЧС та методи профілактики.