СКЛАД КРОВІ ЯПОНСЬКИХ ПЕРЕПІЛОК: ЩО ХОВАЄТЬСЯ ВСЕРЕДИНІ?" - Дубін, Р.; Ворона, І. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2024)
У статті розглядаються зміни кількості еритроцитів у крові перепелів, що можуть бути обумовлені різними факторами, такими як здоров’я, харчування або умови утримання. Дослідження також фокусуються на гематокриті, що є важливим показником, що дозволяє оцінити об’єм еритроцитів у крові птахів. Концентрація гемоглобіну у крові перепелів є важливим показником їхнього загального здоров’я та здатності транспортувати кисень в організмі. Визначення кількості лейкоцитів у крові допомагає оцінити імунний статус птиці. Дослідження різних видів лейкоцитів дає змогу зрозуміти, як організм перепела бореться з інфекціями чи запаленнями. Оцінка кількості та функцій тромбоцитів важлива для розуміння процесів згортання крові та загальної гемостазу у перепелів.