БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ СИРОВАТКИ КРОВІ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ У КОТІВ ЗАЛЕЖНО ВІД ВІКУ - Чілік, М. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2024)
В експеримент залучені коти, які залежно від віку були поділені на дві групи, а саме: до 6 років та старші за 6 років. У тварин після клінічного обстеження та встановлення діагнозу на атопічний дерматит, відбирали кров і після отримання сироватки визначали біохімічні показники. Були досліджені наступні біохімічні показники в сироватці крові котів з діагнозом атопічний дерматит: сечовина, глюкоза, креатинін, альбуміни, аспартатамінотранфераза (АсАт) та аланінамінотрансфераза (АлАт). Високий вміст встановлено лише у вмісті глюкози за атопічного дерматиту у тварин, старших за 6 років. Така тенденція спостерігалась і протягом наступних трьох років. Так, в 2021 та 2022 роках за атопічного дерматиту у котів, старших за 6 років, в 4-х випадках вміст глюкози був вищим. Протягом чотирьох років спостереження встановлено, що у котів, старших за 6 років, вміст альбумінів в сироватці крові є вищим за фізіологічні межі.