ПРОЯВ ДЕРМАТИТІВ У КОТІВ ЗАЛЕЖНО ВІД ПОРОДИ ТА ВІКУ - Бойко, Ю.; Брошков, М.; Чілік, М. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2024)
Було проведено аналіз амбулаторних журналів прийому котів в ветеринарній клініці м. Одеса. Для аналізу підбирали тварин, у яких під час первинного клінічного огляду були встановлені клінічні ознаки дерматиту. Такий аналіз провели протягом трьох років, а саме 2021-2023. Тварин розділяли залежно від віку: до 2-х років; від 2-х до 6-ти років та старші, за 6 років. Також диференціювання котів проводилося залежно від породи. Проведений аналіз результатів щодо поширення дерматитів у котів залежно від віку показав, що у віці до 2-х років кількість таких тварин була найменшою. В середньому протягом трьох років дерматити в котів у віці від 2-х до 6-ти років встановлені на рівні 43%. Аналіз даних щодо поширення дерматитів у котів, старших за 6 років показав, що в 2021 році кількість таких тварин становила 86, що відповідало 43%. Наступні два роки дослідження показали, що відносна кількість котів з дерматитами у віці, більше за 6 років, становила 32%.