ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ КОМБІКОРМУ ПІД ЧАС ЙОГО ЗБЕРІГАННЯ - Dudarev, I.; Uminsky, S.; Moskalyuk А.; Maslych, N. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2024)
Комбікорм відіграє важливу роль у годівлі худоби та птиці у великому сільському господарстві. Тому забезпечення якості комбікормів є дуже важливим з економічної точки зору і відіграє визначальну роль у підвищенні рентабельності тваринництва та птахівництва. Комбікормова промисловість випускає суміші з різних інгредієнтів (сировини), які поєднуються в різних поєднаннях і пропорціях. Це визначає назву складеної їжі. Комбікорм — це збалансована суміш різних кормів і мікродобавок, виготовлених за певною рецептурою для кожної групи тварин для повноцінного харчування сільськогосподарських тварин. Комбікорм, що містить необхідні для тварини поживні речовини, збагачений мікроелементами (преміксами), які позитивно впливають на продуктивність і дозволяють підвищити продуктивність на 30%. Тому актуальним є забезпечення якості комбікорму під час зберігання та використання речовин, що не погіршують якість продукції. Основним завданням при виробництві комбікорму є створення консистенції, що відповідає високим потребам у калорійності худоби, птиці та птиці та забезпечує їх ріст, формування та утримання.