ІНТЕНСИВНІСТЬ ВИПАРОВУВАННЯ ВОЛОГИ ТА ВПЛИВ ОДНОРІДНОСТІ СИПКОГО КОМБІКОРМУ ПРИ ЙОГО ЗБЕРІГАННІ - Дударев, І.; Уминський, С.; Кнауб, Л.; Маслич, Н.; Могілянець, Т. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2023)
Розробка ефективних раціонів, що забезпечують найвищу результативність годування тварин, визначає головне завдання промислового комбікормового виробництва. Основний напрям подальшого розвитку підприємств комбікормової промисловості пов’язано з вирішенням актуальних задач удосконалення техніки й технології, підвищення рівня кормового використання сировини, поліпшення якості, збільшення виходу й розширення асортименту готової продукції, підготовленої до тривалого зберігання. Підвищення продуктивності тваринництва засноване на використанні комбікормів, збалансованих за живильними речовинами, вітамінному, мінеральному, амінокислотному складі, змісту антибіотиків, антиоксидантів і інших біологічно активних речовин, що задовольняють науковим зоотехнічним вимогам. Розробка ефективних раціонів, що забезпечують найвищу результативність годування тварин, визначає головне завдання промислового комбікормового виробництва.