ТРИВАЛІСТЬ ВНУТРІШНЬОУТРОБНОГО ПЕРІОДУ І ТИП НАРОДЖЕННЯ ЯГНЯТ У ВІВЦЕМАТОК РІЗНОГО ТИПУ КОНСТИТУЦІЇ - Китаєва, А.; Новічкова, А. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2022)
У помісних (мериноландшаф х асканійська м’ясо-вовнова з кросбредною вовною одеського типу "АМО") вівцематок F3 різного типу конституції (міцного , грубого, ніжного) вивчали тривалість внутрішньоутробного періоду, тип народження і стать. Встановлено деяку розбіжність за типом нородження і тривалітю внутрішньоутробного періоду ягнят, одержаних від матерів різних типів конституції . Найбільше одержано ягнят-одинців від вівцематок міцного, а двійнів- від ніжного типів конституції. За тривалістю внутрішньоутробного періоду, як серед одинців так і двійнів, переважали ягнята, одержані від вівцематок грубого типу конституції.