ЗМІНА ФАЗОВОГО СТАНУ СУМІШІ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН І ПТАХІВ - Уминський, С.; Дударев, І.; Яковенко, А.; Чучуй, В.; Королькова, М.; Дмитрієва, С. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2021)
У разі якщо виробничим циклом визначено час недостатнє для досягнення однорідної суміші, то це призводить до зміни рецептурного складу, що є неприпустимим при годуванні тварин. Оптимальний час змішування як правило визначається емпіричними даними на основі моніторингу суміші і тестування. Розмах рекомендованого часу змішування різними типами змішувачів на сьогоднішній день має значні величини і може істотно відрізняться. Для досягнення найкращих показників по досягненню однорідності кормової суміші для тварин часто збільшують час перебування компонентів в робочій зоні машини, що в свою чергу призводить до негативних наслідків, внаслідок виникає сегрегації, і погіршення показників однорідності. З іншого боку необґрунтоване скорочення часу на освіту однорідної суміші також є проблемою при виникненні якої відбувається зміна рецептурного складу. Тому визначення обґрунтованого часу змішування інгредієнтів при виготовленні комбікорму є актуальним завданням сучасного виробництва.