СТАН СТВОРЕННЯ ВИСОКОПРОДУКТИВНОГО СТАДА ОВЕЦЬ У СВК «КРИНИЧНЕ» БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Bogdan, N. N.; Bogdan, N. K. (Аграрний вісник Причорномор’я, 2020)
На сьогодні вівчарство в Україні втратило можливість збільшення виробництва продукції за рахунок екстенсивного фактору, тому подальше його зростання у відповідних умовах стало можливим, головним чином, за рахунок збільшення безпосередньої продуктивності тварин. Таким чином, збільшення продукції овець можна вирішити при використанні овець цигайської породи різних внутрішньопорідних типів у відповідних природно-кліматичних зонах. Тому виникає необхідність вивчення племінної цінності тварин за господарсько-корисними ознаками в межах конкретного стада.